"Палавият" Божинов заплаши със съд Big Brother

Футболистът отрече да е преспал с гея Кристиян Стойков
18 авг 2015 11:05, Александър Попов
152
"Палавият" Божинов заплаши със съд Big Brother
Снимка: Нова тв

Още незапочнало, шоуто Big Brother си направи реклама върху нежния гръб на Кристиян Стойков. Геят от село Жернов се похвали, че е преспал с известни личности, като замеси директно футболиста Валери Божинов.

Нежният момък дори се впусна в подробности колко Валери бил страстен и палав в леглото, как мъжкото му достойнство било впечатляващо и как "треперел" в ръцете му.

На всички тв зрители стана ясно, че историята е съшита с бели конци, но ето, че вече е факт и заканата за съд. Чрез мениджъра Георги Градев, Божинов излезе с официална позиция за гей скандала, в който го набъркаха.

Ето и самата позиция:

"Във връзка с изявление на лицето Кристиян Стойков в ефира на Нова телевизия, в предаването Big Brother, излъчено на 17.08.2015 г., по отношение на моя клиент Валери Божинов, упълномощен съм да заявя, че направените фактически твърдения за интимни отношения с въпросното лице са неверни и позорят Валери Божинов, което ангажира отговорността на споменатото лице.

Освен това с изготвянето и излъчването на въпросния материал Нова телевизия е разгласила неверни, позорящи и уронващи честта на Божинов обстоятелства. Съдебната практика категорично е възприела, че когато журналист разпространява определени твърдения за другиго, ако те имат позорящ характер, преди да ги публикува трябва да се убеди в тяхната истинност. Това задължение произтича от правилата, заложени в Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи (ратифицирана със закон и в сила за Република България от 7 септември 1992 г.), където в чл. 10 е отразено, че всеки има право свободно да изразява мнение и да разпространява информация (т. 1), а в т. 2 на сочения текст изрично е предвидена възможност законът да ограничи правото по т. 1 с оглед необходимостта в едно демократично общество да се защитят репутацията и правата на другите. Нормата не дава право да се разпространяват неверни факти, нито да се засяга достойнството на други лица. Безспорно пред правото на свободно изразяване и разпространяване на информация следва да се даде приоритет на правото на закрила срещу накърняване на доброто име на личността в обществото.

В съответствие с цитираните норми за Нова телевизия е било налице задължение да извърши задълбочена проверка преди да излъчи позорящия материал. Няма данни такова проучване да е направено от телевизията, съгласно установената журналистическа практика и фактически правила в бранша, които са в съответствие и с нормите на чл. 39 - 41 от Конституцията на Република България, установяващи изисквания и ограничения при упражняване на изброените в тях права. При отсъствието на проведено добросъвестно журналистическо проучване, излъченият материал ангажира отговорността на Нова телевизия.

При тези обстоятелства Валери Божинов настоява за незабавно публично извинение от страна на лицето Кристиян Стойков и на Нова телевизия, както и за незабавното опровергаване на неверните и позорящи фактически твърдения направени от лицето Стойков и излъчени от Нова телевизия в предаването Big Brother.

В противен случай Валери Божинов ще се обърне към българския съд, за да получи обезщетение за претърпените вреди, както и към Комисията за журналистическа етика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
9
 
22
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 8 години
ТОЯ, ВАЛЕРКАТА БОЖИНОВ НЯКОЛКО ГОДИНИ КЛАТИ МУРГАВЕЛКАТА НИКОЛЕТКА ЛОЗАНОВА...ЩО ПЪК ДА НЕ ИЗКЛАТИ И ГЕЙЧЕТО КРИСТИЯНЧО ??? ТОЗИ ПОНЕ Е БЕЛИЧЪК, РУСИЧЪК И СИГУРНО МИРИШЕ ПРИЯТНО... АЗ КЕФ ГО БИХ УВАЖИЛ НЯКОЛКО ПЪТИ, ОСОБЕНО СЛЕД МОЯТА ПЕНА...
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставете я тази нескопосана интрига Как ви се струват преуспелите "дами" в шоуто .....като изключим младата и още неуспяла да се обезобрази Катя.
50
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам само ефирно излъчвана телевизия. В часовете на излъчване на това шоу няма нищо интересно. И ми се струва, че ме принуждават да стана абонат на платена телевизия. Възрастен съм и не ми пречи да го гледам. Аз и порно си гледам, но за едно дете, докато родителите му гледат такива "феномени" и разни ****дера*растки истории и то като наблюдава покрай тях, дали няма да се отрази на формирането му като личност и на формирането на ценностите му?
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересни млади, да Ви питам: При жена за спане ли се оди? Ами то като спиш, според мен не е редно да си губиш времето за път.
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един гей, ако е гей на място, всеки може да излъже. Нали видяхте Пеньо как изпързаля Пацата - да се отбележи, че е футболист ... като Божинов.
47
2
 
4
 
! Отговори
Пердах преди 8 години
Аааа онз оправи ми настроението!
46
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ми е как се доказва, че не си спал с някого?
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега ще настанат едни съмнения ...
44
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета коментарите, разбирам че много народ гледа гей-брадър.
43
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой още имали да не е разбрал, че това гейче е човека на Биг Брадър в играта. Този човек е влязъл без кастинг, инструктиран и вероятно ще бъде подпомаган тайно и явно от продуцентите, за да вдига рейтинга. Вероятно продуцентите са му казали на гейчето да вмъкне Валери Божинов във визитката, после се видя, че "спонтанно" Биг Брадър избра гейчето за Биг шев. И съвсем "случайно" той избра да спаси своя багаж и отново "случайно" само неговия багаж беше на мястото. Еее те взеха народа за балъци.
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клевета от сексуален характер може да опозори само човек със съмнителна репутация. Този, който е създал силен,положителен и правдоподобен имидж само може да се надсмее на неща, казани от човек с очевидни психически проблеми.Така или иначе всичко е нагласено и няма защо да се вързваме на евтини "сензации".
41
3
 
31
 
! Отговори
София Мой Малък Л... преди 8 години
а бе що не върнат адресната регистрация до видим колко звезди ще съберат по тея глупави предавания.Половината от тея до оня ден прескачаха трамвайните линии в София иначе са "играчи" татуси, силикон и скъпи парцали...бездушни селяци с напукани пети ;)
40
5
 
0
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 години
Генерал Гадорян?Ти си си обикновен редник Свирков ,бе мишок...Обърши си миризливата уста.
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На който не му отърва да гледа Алфа ТВ. Там простотиите са по - големи. Участват пет човека и повтарят едно и също.
38
4
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Нито знам Божинов кой е, нито селския травестит на снимката, нито ме влече да гледам простотия и как човек е готов да се омаскари до живот, за някаква не чак толкова колосална сума.
37
10
 
4
 
! Отговори
me преди 8 години
Добре де, те да си го съдят въпросния Кристиян, но не мога да разбера от къде на къде телевизията трябва да бъде съдена, че разпространява неверни изказвания.На този принцип те не трябва да показват абсолютно нищо като журналистически разследвания,защото те винаги целят да опозорят някого.Това обезмисля свободата на словото и изобщо медиите. Изобщо не му пука нито за Божинов, нито за гея, нито за Нова,обаче ако законът позволява да се осъди телевизия защото някой по нея казал нещо, баси и закона
36
5
 
9
 
! Отговори
Вяра преди 8 години
аз ако кажа че съм спала с В.Б. никой няма да се впечатли
35
4
 
7
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
като самото то е един нужник в праймрайма4. Не се ли наяде брадатият м*ндил и коя СЕМка го толерира, срещу колкоПриятен ден.
34
5
 
17
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
Ще пусна запитване до СЕМ кой одобри и пусна този к**** с някои конкретни питанки1. С какво тази кл*ака бори изпростяването на нацията2. Какво да научат подрастващите и тези с лабилна психика от тр*верси, г*йове, л*сбийки, дж*нкита и р*мляни3. Че НТВ запада и лиже з*дника на Гела с платените спортни канали, а останалото е б*лшит, е ясно, но защо при всяка уж нормална новинарска емисия започва нескончаемото навиране в лицето на драгия зрител на предаването с външния нужник
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не вярвам Нова телевизия да не е наясно какво може да последва. Всичко е дрън-дрън, та пляс. Някой бил казал, сега ще се извини и готово. Дайте на народа шоу, нищо че няма пасти.